Новости од тренинг центарот

Започнаа обуките од Модул Б за 4 групи наставници

19 Март 2021

Тимот за едукација на НДЦ има задоволство да го објави почетокот на нов циклус обука за Модул Б на 18. март 2021. година. Ова е продолжение на претходната обука и вклучени се учесниците кои успешно ја завршиле обуката од Модул А. Првата група ја започна обуката со проф. д-р Елена Ачковска Лешковска.

Доделување на сертификати и отварањето на кабинетот во Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“

12 Февруари 2021

Денес беше организирано свеченото доделување на сертификати на студентите од Педагошкиот факултет „Св. Климент Охридски“ за успешно завршена обука за интеркултурно образование, која што беше организирана од страна на НДЦ Скопје, во соработка со Форумот ЗФД и самиот факултет. На...

Отворен повик за стипендии за обука за интеркултурно образование - Модул Б

22 Декември 2020

Тренинг центар за интеркултурно образование при Нансен дијалог центар Скопје, во партнерство со Министерство за образовани и наука на Р. Северна Македонија (МОН), како и со Советот за интегрирано образование на Северна Ирска (НИЦИЕ) објавуваат:

 

Доделени сертификати на 8 групи на наставници

22 Декември 2020

Искрени честитки до сите наставници, стручни соработници, воспитувачи од осум групи, кои во текот на 2020. година успешно ја завршија обуката за интеркултурно образование.

Сертификатите, како признание за личната...

НДЦ Скопје ја започна соработката со Педагошки Факултет во Скопје за нови обуки за студентите

22 Декември 2020

НДЦ Скопје секогаш со задоволство и многу радост ги означува почетоците на новите иницијативи и исчекори.

Особено сме горди на воспоставената соработка со Педагошки факултет „Св. Климент Охридски“, Скопје и со Forum Ziviler...

Успешно завршување на уште еден циклус на обуки за интеркултурно образование

22 Декември 2020

Искрени честитки за успешно заокружување на обуката од Модул А за интеркултурно образование до сите наставници, стручни соработници, професори од осумте групи при Тренинг центар на НДЦ Скопје! Истрајноста, посветеноста и мотивацијата на учесниците беа истакнати и во поздравните...

Петта работилница за Интеркултурно образование

22 Декември 2020

Oваа недела, во рамки на Тренинг центарот на НДЦ Скопје се одржа петтата обука за учесниците од 8. групи во циклусот на обука за интеркултурно образование.

На отворањето на предавањето се обрати г-дин Роберт Алаѓозовски, претседател на Координативното тело за...

Четврта online работилница за интеркултурно образование

22 Декември 2020

Обуката за интеркултурно образование продолжува динамично и интерактивно за осум групи на наставници во Тренинг центар на НДЦ Скопје. Проф. Д-р Огнен Спасовски, наш соработник и предавач долго време, преку четвртата работилница, на тема „Позитивно образование“, осветли повеќе аспекти на...

Успешно заокружување на првa online работилницa за интеркултурно образование

22 Декември 2020

НДЦ Скопе ги заокружи online работилниците за темата „Приоди за успешни интеркултурни активности“, со сите осум групи на учесцници на обука за интеркултурно образование. Им се заблагодаруваме на сите учесници за нивната соработка и придонесот во работилницата!

Online работилници за интеркултурно образование

21 Февруари 2020

Денес, Тренинг центарот при НДЦ Скопје, започна со оnline работилниците за интеркултурно образование. Овие работилници се продолжение на обуките за интеркултурно образование кои беа започнати во месец февруари, за учесниците од 1. до 8. група. Тема на денешната работилница беше: Приоди за...

Нов циклус на обуки за интеркултурно образование

28 Јануари 2020

Во текот на оваа недела НДЦ Скопје ги прими првите четири групи на учесници на Обука за Интеркултурно Образование. Првата работилница беше реализирана на тема: “Предизвици на интеркултурно образование”, учесниците имаа можност да се дружат и да ги поделуваат нивните...

Петта работилница од напредно ниво на обука - групи 22, 23, 24

8 Јуни 2019

Во текот на месец мај, во рамки на Тренинг Центарот при НДЦ Скопје, учесниците од група 22., 23. и 24. учествуваа на петтата работилница од напредното ниво на обука за интеркултурно образование, на тема „Предизвици на интеркултурното воспитание“. Програмата на напредните обуки е конципирана...