Новости од тренинг центарот

Работилница за наставници од третото ниво на обука

23 Мај 2019

На 2. и 16. Април 2019. година, во Тренинг Центарот на НДЦ Скопје се одржа работилница на тема “Инклузивно образование”, реализирана од страна на проф. д-р Oгнен Спасовски од Институтот за Психологија при Филозофски Факултет на Универзитетот Св. Кирил и Методиј, Скопје.  Работилницата беше...

Четврта работилница од напредно ниво на обука со локален експерт

22 Април 2019

Во текот на месец март 2019, учесниците од групите 22., 23. и 24. на напредното ниво на обука за интеркултурно образование при Тренинг Центарот на НДЦ Скопје, присуствуваа на четвртата работилница, реализирана од страна на проф. д-р Сузана Миовска Спасева, од Институтот за Педагогија при...

Работилница за наставници од третото ниво на обука

16 Април 2019

На 9. и 22. Април 2019. година во Тренинг Центарот на НДЦ Скопје беше реализирана работилница намената за наставниците од модел и проект училиштата вклучени во реализација на Нансен модел за интеркултурно образование. Тема на работилницата беше “Интергрирани воннаставни активности отворени...

Отворен повик за стипендии за обука за интеркултурно образование

20 Март 2019

Тренинг центар за интеркултурно образование при Нансен дијалог центар Скопје, во партнерство со Министерство за образовани и наука на Р. Северна Македонија (МОН), како и со Советот за интегрирано образование на Северна Ирска (НИЦИЕ) објавуваат:

 

Предавање со меѓународен експерт за наставниците од напредно и специјалистичко ниво на обука

22 Февруари 2019

На 8. јуни 2019. година, Нансен дијалог центар Скопје организираше предавање, како последна обука од напредно и специјалистичко ниво на обуки во Тренинг центар при НДЦ Скопје.

Предавањето го следеа наставници од 22., 23. и 24. група од напредно ниво, кои доаѓаат од ООУ...

Предавање на меѓународен експерт и доделување сертификати за напредно ниво на обука

20 Февруари 2019

На 21. февруари 2019 година, НДЦ Скопје организираше предавање на меѓународен експерт од сферата на интеркултурното образование, како дел од напредно ниво на обука за Нансен модел за интеркултурно образование. Професор Стеинар Брин од Нансен Академијата од Лилехамер - Норвешка,  кој е дел од...

Трета работилница од напредно ниво на обука со локален експерт

28 Јануари 2019

На 14, 15 и 19. Фебруари 2019. година, со групите 22., 23. и 24. од напредното ниво на обука на Нансен моделот за интеркултурно образование, во просториите на Тренинг центарот на НДЦ Скопје, беше реализирана третата работилница од страна...

Обука 28-31 Јануари, 2019 - групи 22, 23, 24

21 Јануари 2019

На крајот од јануари 2019. година, во тренинг центарот на НДЦ Скопје се одржа втората работилница за групите 22., 23. и 24. од напредното ниво на Нансен модел за обука за интеркултурно образование. Темата на работилницата беше придружена со активности и дискусии на тема ""Непристрасен пристап...

Обука 21-25 Јануари, 2019 групи 19, 20, 21

10 Декември 2018

Од 21. јануари до 25. јануари 2019. година, во Тренинг центарот на НДЦ Скопје, се одржа петтата работилница од напредно ниво на обука на Нансен моделот за интеркултурно образование за групите 19., 20. и 21. од исто ниво. Темата на петтата работилница беше "Интеркултурни пристапи во образовниот...

Обука 10-17 Декември 2018, групи 22, 23, 24

4 Декември 2018

Од 10. до 17. декември 2018. година, во Тренинг центарот на НДЦ Скопје беа присутни учесниците на групите 22., 23. и 24. од напредното ниво на обука на Нансен моделот за интеркултурно образование. Во овие групи учествуваа наставници од училиштата: ОУ „Крсте Петков Мисирков“ - Радовиш, ОУ „ Гоце...

Обука 4-11 Декември 2018, групи 19, 20, 21

20 Ноември 2018

Во периодот од 4. до 11. декември 2018. година, групите 19., 20. и 21. од напредното ниво на обука на Нансен моделот за интеркултурно образование, во просториите на Тренинг центарот на НДЦ Скопје, беше реализирана четвртата работилница од страна на проф. д-р. Елена Ачковска-Лешковска, од Институтот за...

Нансен дијалог центар Скопје организираше меѓународна конференција

30 Октомври 2018

На 27 октомври 2018 година, Нансен дијалог центар Скопје организираше меѓународна конференција на тема “Улогата и значењето на интеркултурализмот во образованието”. Конференцијата се состоеше од предавања на истакнати меѓународни експерти, кои се дел од меѓународниот тим обучувачи во...